top of page

Oraș istoric, înconjurat de vechile ziduri de fortificație, Sibiul își va dezvălui frumusețea treptat. Lasă-ți pașii să te poarte prin centrul istoric, pentru că orașul are multe să-ți arate și povestească. Structura medievală este conservată și astăzi, așa că bucăți de istorie ți se vor dezvălui în fața ochilor cu fiecare străduță, piață, biserică și pod pe care le vei întâlni în cale. 

VIZITEAZĂ SIBIUL

CENTRUL

ISTORIC

PIAȚA

MARE

PALATUL

BRUKENTHAL

MUZEUL CIVILIZAȚIEI

POPULARE ASTRA

Piața Mare 

Chiar dacă și-a schimbat întrebuințarea de-a lungul vremii, Piața Mare din Sibiu a fost și a rămas locul în care se-ntâmplă cele mai importante evenimente. Pe vremuri era locul destinat negoțului, întrunirilor publice, sărbătorilor și chiar sentințele și execuțiile.  În zilele noastre este locul destinat sărbătorilor și întâlnirilor, fiind cel mai cunoscut loc din Sibiu. 

Palatul Brukenthal

După revenirea sa la Sibiu, în calitate de Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787), baronul Samuel von Brukenthal şi-a adus şi colecţiile, iar Calendarul lui Hochmeister pe anul 1790 menţionează printre atracţiile oraşului, pinacoteca, formată din 800 de tablouri şi dispusă în 13 săli ale Palatului Brukenthal. Pe parcursul timpului, colecţiile s-au îmbogăţit atât prin achiziţii, cât şi prin donaţii. În acest moment, etajele I şi II ale Palatului Brukenthal găzduiesc una din cele mai importante galerii de artă europeană din România

Muzeul Civilizației Populare Astra

Muzeul în aer liber din Dumbravă Sibiului prezintă sinteza civilizaţiei populare tradiţionale de pe teritoriul României, fiind una din cele mai importante instituţii de acest profil din Europa, atât prin patrimoniul cultural reprezentat aici cât şi prin programele culturale şi educaţionale pe care le dezvoltă.

bottom of page